DÜZCE / MERKEZ - Mehmet Akif İnan Hafız imam Hatip Ortaokulu

OKULUMUZUN ROBOT YARIŞMALARINDAKİ BÜYÜK BAŞARISI

Okulumuz 28 Eylül 2015 tarihinde eğitim-öğretime başlamıştır. Örgün eğitimle birlikte hafızlık modelinin uygulandığı bir proje okuludur. Okulumuz kız ve erkek okulu binası, iki adet pansiyon ve bir kurs merkezi olmak üzere beş ayrı binadan oluşmaktadır. Bu binalara ek olarak halı sahamız ve inşaatı devam eden kapalı spor salonumuz mevcuttur. Okulumuzda kodlama atölyesi, akıl oyunları atölyesi, sanat atölyesi, fen laboratuvarları, STEAM Merkezi ( inovasyon, modelleme, kodlama, 3D Sunum Salonu, Zeka Atölyeleri) bulunmaktadır. 4. Sınıfa devam eden öğrenciler arasından yazılı sınav ve mülakat yapılarak okulumuza öğrenci seçimi yapılmaktadır. Kız ve erkek toplam 419 öğrenci eğitim görmektedir. Okulumuzda sosyal, kültürel, sportif faaliyetler aktif olarak yürütülmektedir. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen İmam Hatip Ortaokulları arasında düzenlenen yarışmalara aktif olarak katılım sağlanmaktadır. Aylık okul gazetesi yayınlanmakta, Yakın Tarih Okumaları Projesi yürütülmektedir. Ayrıca HAFIZ İHO ROBOTİM takımı tarafından; TÜBİTAK yarışmalarına, diğer ulusal ve uluslararası yarışmalara katılım sağlanmaktadır.

Düzce Hafız İHO Robotim’in, Erzincan Üniversitesi Robot Yarışmasındaki Başarıları

Erzincan Üniversitesi Robot yarışması, Erzincan Üniversitesi Robot Teknolojileri ve Kullanımı Kulübü tarafından Yalnızbağ Yerleşkesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi´nde 7-8 Nisan tarihlerinde gerçekleşti.

Okulumuz Hafız İHO Robot Takımı  “Hafız İHO Robotim” danışman öğretmenleri Devrim ERTUĞRUL, Barış CİNCOROP  ve dört öğrencisi ile katıldı.  Çizgi izleyen, Serbest, Tasarla-Yap-Yarıştır ve Arazi kategorilerine hazırladıkları 20 robot ile iki gün boyunca yarışmalarda mücadele ettiler.

1.ROTEK ROBOTEAM Robot yarışmalarında 15 robotun katıldığı “Arazi Robotu” kategorisinde Hafız İHO Robotim  "HFZ TRACK" adlı robotları ile üçüncülük derecesi elde ettiler.

60 başvuru arasından finale kalan 18 robotik projenin yarıştığı “Serbest” kategorisinde  "LEGObaş Su Analiz Robotu" ile birincilik, " Fındık Ayıklama Robotu" ile dördüncülük, "Kalibrasyon Robotu" ile beşincilik derecelerini elde ettiler.

Düzce Hafız İHO Robotim’in, İTÜRO´ daki (İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları) Başarıları

İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü tarafından 12 – 13 – 14 Nisan2018’te, İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde 12. si düzenlen Uluslararası İTÜ Robot Olimpiyatları düzenlendi.

Türkiye’ nin dört bir yanından yüzlerce ortaokul, lise ve üniversite öğrencisinin katıldığı İTÜRO’ya Okulumuz Hafız İHO robot takımı “HAFIZ İHO ROBOTİM”  çizgi izleyen minikler kategorisinde danışman öğretmenleri Devrim ERTUĞRUL, Barış CİNCOROP  ile 14 hafız öğrenci  katılım gösterdi.

Bu yıl İTÜ Robot Olimpiyatları’nda 8 farklı kategoride yarışmalar düzenlenmiş olup Çizgi İzleyen Minikler kategorisinde, 6-14 yaş arası katılımcıların hazırladığı robotun beyaz üstüne siyah veya siyah üstüne beyaz çizgiyi takip edip kontrol noktalarından geçerek yarışmayı en kısa sürede tamamlaması beklenildi.

150 robotun yarıştığı çizgi izleyen minikler kategorisinde 128 robot pisti tamamlayabilmiştir.

Hafız İHO Robotim  robot takımının tüm robotları pisti başarıyla tamamlamıştır.

Hafız İHO Robotim  14 robot ile  kategorisinde birincilik, ikincilik, üçüncülük derecelerinin yanında 4,6,7,9,10,11,15,16,24,50. dereceleri elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

17-04-201816-04-201816-04-201816-04-201816-04-201816-04-201816-04-201816-04-201816-04-201816-04-201816-04-2018

Yayın: 17.04.2018 - Güncelleme: 17.04.2018 10:43 - Görüntülenme: 319